Så var det dags att tackla den så kallade ”manligheten”

 
Dag tre, in bed with influensan, blir jag genusförkämpe, och undrar lite över det kryptiska (och paradoxala) uttrycket ”Killar som är Killar”.
Jag har just nu privilegiet att få undervisa barn i värdegrundsfrågor genom dans och kreativ rörelse. En viktig del i arbetet är att förmedla till dem att de duger precis som de är och att de ska försöka acceptera andras olikheter/ konstigheter oavsett om det är nationell härkomst, kulturella/religiösa uttryck, kön, bakgrund etc. Kort sagt, loads of fun for everyone!
Eftersom barnen redan efter några gånger har hajjat vad det handlar om, blir jag besviken och lite kräkfärdig när jag ser den gedigna genuscementeringen i övriga delar av samhället. Jag ryser varje gång jag hör en välmenande man säga att han har kontakt med sina kvinnliga sidor, eller om en kvinna är i kontakt med sin inre man. WTF pratar de om?!?!
Jag är mycket nyfiken på om de kan peka ut gränsen i deras inre som skiljer av den inre mannen från den inre kvinnan. Är det månne ett fysiskt membran i hjärnan som skiljer maskulint från feminint? Kanske handlar det om någon sorts universell personlighetsklyvning? Problemet gissar jag, är att vi har könsbestämt vissa egenskaper. Det är kulturellt ”manligt” att uppvisa signaler i form av gester, ordval och beteenden. Och dito för kvinnor. Vi glömmer genast att dessa egenskaper följer ett mode (det var tex extremt manligt att gråta under 1500-1700talen).
Så för att komma till slutklämmen:
Det handlar om fetishism!
Könsrollerna, med tillhörande karaktäristika, har förvandlats till en erotisk fetish, där personen försvinner och man bara ser stereotypen. Sexlivet funkar så bra så bra till dess stereotypen tröttnar på att uppbära älskarens fantasier och faktiskt visar sig vara en människa.
Då går oftast ridån ner, ljuset släcks och publiken går hem.
Så de som säger att de bara gillar ”killar som är killar”, säger egentligen att de skiter i sina potentiella älskares ev själsliv och personlighet = 95% av killarna surfar vidare!
Grattis till singelskapet
Prinsesspartiet