Jag läser idag att flera SD politiker hoppar av sina politiska uppdrag efter hot från bla annat den kriminella organisationen Original Gangsters. OGs målsättning uppges vara att skrämma dessa människor till tystnad och att lämna sina mandat i riksdagen. Detta är ett konstitutionellt problem.
Jag är inte Sverigedemokrat, jag vill aktivt verka för förbrödring och jämlikhet och öppenhet mellan människor. Därför är jag glad att jag får arbeta med barn som ju är morgondagens politiker, poliser, läkare, lokalvårdare, präster, ja you name it.
Det är viktigt att dessa små människor får vara kring folk som iallafall strävar efter att vara goda, öppna och generösa medmänniskor. Ibland lyckas man själv vara en bra förebild och ibland inte.
Anyway
Veckan innan valet åkte Jimmie Åkesson på turné i Sverige för att sprida sitt evangelium (glädjebudskap): Det finns ett problem och det är övriga världen! Eller snarare de människor från övriga världen som befinner sig i Sverige. Eller för att vara mer exakt, människor från ett icke ”västerländskt” land som befinner sig i Sverige. När problemet väl är identifierat är det lätt att presentera lösningen: Rösta på oss! Vi drar i ”invandrarbromsen”, eller avfallskvarnen, eller trycker på gaskammarknappen. Den slutgiltiga lösningen: Sverigedemokraterna.
MEN
Fina, goda, upplysta människor runt om i Sverige bestämde sig för att sabotera dessa framträdanden genom att väsnas och ställa till ett jäkla liv så att ingen skulle höra vad Jimmie och hans kumpaner hade att säga. Jag var själv med i manifestationen när Jimmie var i Karlstad: Ca 350 motdemonstranter stod på torget i en ring runt kanske 10talet Sverigedemokrater. Jimmie själv satt i en bil och tryckte i över en timme och vågade inte gå ut för att stämningen var så hätsk. Efter ytterligare en stund gav han upp och åkte igen. Hurra, demokratin har segrat, SD fick inte komma till tals!!!
Eller?
Den dagen var det vi som var Sverigedemokraterna. En stor skara människor skrämde minoriteten till tystnad. Vi använde oss av (outtalat) våld för att få vår vilja igenom: Detta odemokratiska och hatiska parti ska inte få finnas. När mina demonstrationskollegor började skandera ”Vi hatar Jimmie” fick jag nog och gick hem.
Det är bra att vi manifesterar, att vi inte ställer upp på rasism och främlingshat men vi får inte använda oss av samma retorik eller metoder som dem vi vill stoppa. För isåfall är det vi som är Sverigedemokraterna.