Så var det då detta med hyfs och respekt..
Alltså vi är alla bekanta med scenariot:
Det rasslar till i inkorgen, man klickar förväntantsfullt på länken som ska ta en till det åtråvärda meddelandet och ser att det är ett lakoniskt mess från en anonym profil (ingen text på sin profil, ingen bild, inga klubbar). Hälsningen är kort och inte särskilt inspirerande: ”Vad söker du”, ”skulle du vilja träffa mig och fika (eller knulla)?” etc
Och då är den stora frågan. Hur TUSAN ska jag kunna svara en komplett främling på om jag vill träffa dem, eller om det är dem jag söker? Come on people, give me something to work with liksom! En sådan kontakt är ju bokstavligen som att stirra in i en tom vägg (vilket jag iofs gör en timme om dagen men det är en annan historia). Okej jag kan absolut respektera att man inte är helt öppen men, really, kan man förvänta sig flörtframgång om man inte är beredd att ge sin mot/medpart lite info om sig själv? Verklighetens motsvarighet är väl att någon som är iklädd rånarluva och heltäckande overall kommer och väser fram ”ska vi fika”? Hur många som är vid sina sunda vätskor skulle säga ja?
Värst är väl ändå de Anonyma som skriver till en (jag har försökt att göra en varierad profil för att visa lite på vem jag är) och inleder med att man är snygg eller verkar kul eller intressant och undrar om man vill chatta en stund. Svaret är alltid NEJ, och det är av den enkla anledningen att de uppenbarligen inte inser att jag vill ha samma möjlighet att göra mig en bild av dem. Om jag påpekar detta blir det slut på konversationen och de gör sig inte ens besvär med att säga tack och hej. Andra människor reduceras, i deras värld, till funktioner som potentiellt kan ge dem någonting. Därutöver saknar man ett självständigt värde.
Jag svarar alla meddelanden som är skrivna i en anda av hyfs och enkel artighet och med glimten i ögat. Precis som in real life vill jag göra mig en idé om vem den potentiella charmören är. Om jag inte får se tillräckligt mycket av den andres personlighet, humor och, ja ytliga är vi allihopa, ansikte så är det mer eller mindre omöjligt att mobilisera någon sorts intresse. Jag säger bara LOL @ dig om du tror jag vill ha kontakt med den osynlige mannen!
Prinsesspartiet