Konsten att göra bra val
Hur skapar man sig det liv man vill ha? Hur identifierar jag vad jag behöver för att må bra? Är jag huvudrollen i mitt liv: hjälte? antihjälte? kanske rentav skurken?
Jag vet, det är lite reaktionärt att inte ägna varje vaket ögonblick åt sig själv och sitt, men ibland ägnar jag mig åt det lilla tidsfördrivet att observera andra människor.
Det är ledsamt att se hur en del verkar vara inställda på att ge sig själva ett riktigt kasst liv. Man har varit arbetslös de senaste 3 åren, man vill inte utbilda sig för man är ”skoltrött”, man lånar ständigt pengar av mamma och pappa (gäller då både 18 – 45 åringar) och den enda mat som skyfflas in i gapet är chips och färdigmat för ”det går fortast”. Detta sköljs alltid ner med kopiösa mängder av någon frätande kolsyrad dryck. Trots att man inte ändrar på någon av dessa faktorer i sitt liv infinner sig förvåning när man varje dag blir lite mer deprimerad och rundare om magen.
Man pendlar nu mellan att vara arbetslös och vara sjukskriven pga depression och undrar varför livet är skit på alla sätt. Goda råd från vänner och familj (du kanske skulle hitta en spännande utbildning? Du kanske skulle börja simma lite? Du kanske skulle komma ut och träffa lite folk?) möts med irritation och själv-rättfärdigande eftersom man vet att dessa välmenande små änglar naturligtvis har helt rätt.
Jag har erfarenhet av att livet kan kännas som ett trassel. Ett garnnystan som varit i klorna på en riktigt ful och elak kattunge vars enda mål varit att göra mig ”majorly fucked up”. Ibland har kissekatten lyckats. I dessa situationer har jag upptäckt att det inte spelar så stor roll VAD jag gör men ATT jag gör något. Bara jag drar i trasslet så rör det lite på sig och ger mig mer svängrum.

MEN
Den här bloggens syfte är att observera och inte för att förfasa sig över andra människor, deras liv, deras val. Jag dömer inte eftersom jag inte vet hur det är att befinna sig i någon annans skor, däremot kan jag se tendenser som upprepar sig och göra kopplingen att om jag matar in skit i systemet så blir också produkten prima skit i slutändan.
Undrar just vad någon annan skulle observera om de satte mig under lupp? De skulle säkert ha en hel del att säga om mitt liv också…
Hands up Girlfriend!