Ryssland bäddar för ett hundraårs-rike av mörker och förtryck. 

En domstol i Ryssland har beslutat att ett förbud mot att arrangera HBTQ-vänliga parader inte strider mot medborgarnas grundläggande rättigheter. Nikolaj Aleksejev, som är ledande i Moskow Pride, ansökte om tillstånd för att arrangera en pride-parad men fick avslag. Då beslutet, enligt lagen, inte är tidsbestämt lämnade han helt sonika in 102 separata ansökningar för de kommande 100 åren. Samtliga fick avslag. Detta kan i praktiken betyda att det blir förbjudet för HBTQ-personer att under nästa århundrade manifestera för sina rättigheter och mot förtryck.

Ryssland är angeläget om att framstå som ett demokratiskt och progressivt land, vi går som man säger ”inte på den lätte”…
Prinsesspartiet önskar Nikolaj Aleksejev lycka till när han för frågan vidare till Europadomstolen.

Frej von Fräähsen