Här finns drakar….

Högerextrema ska kartläggas

Förr i tiden, långt innan mormor eller gammelmormor var födda, brukade man lämna tomma områden på de ställen på kartan där terrängen var okänd. Istället skrev man ”Här finns Drakar” för att indikera att hit går du på egen risk. Även i modern tid finns ”Drakar”. Det landskap som demografin utgör erbjuder okända terränger (terror-ängar?) där missnöjet idisslas till hat och där hatet så småningom bryter ut i våld på oväntade ställen – till och med i själva demokratins vagga.

Draken är på frammarsch och sprider mörker och sår split i sina spår. Vi ser hur högerextrema ideologier vinner mark runtom i Europa och flera  länder, som tidigare varit hyfsat goda exempel på demokrati, förhandlar bort grundläggande mänskliga rättigheter. Vi är sakta på väg åt samma håll när vår inhemska version av Draken slår klorna djupare i folksjälen. Den Svenska Draken är vattenkammad och har pressveck på kostymbyxan. Den Svenska Draken har tittat på, och lärt sig av, den utmärkta filmen ”De misstänkta” från 1995. I filmen säger Kevin Spacey – ”The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist” (Djävulens största lögn var att övertyga världen om att han inte existerar)På samma sätt vill Sverigedemokraterna framstå som harmlösa förkämpar för ett folk under ockupation av Islam. Men partiet har ett mörkt förflutet som man försöker gömma undan så gott det går dvs övertyga världen om att det bara är lögner från en illvillig ”twittervänster” bestående av ”Kulturmarxister” och ”Multi kulti”-anhängare. Dessvärre motarbetas detta projekt mest av allt inifrån de egna leden igen och igen och igen. Draken existerar och kan inte tvätta bort den tunna fernissan av polityr. En grupp har potential att vara bättre än summan av dess medlemmar. Det omvända förhållandet gäller också. Enda sättet för Sverigedemokraterna att vinna sympatier från den stora massan är, paradoxalt nog, att kasta ut Sverigedemokraterna ur partiet…

Sverige ÄR en demokrati och därför måste vi tolerera, och rentav kämpa för SD’s rätt att tycka och uttrycka, Sverigedemokraternas närvaro i Riksdagen. Inte för att vi vill, men för att en liten del av Sveriges befolkning köper propagandan och har valt att rösta på partiet. Det är främst (men inte enbart) lågutbildade som röstar på SD, varpå det inte är konstigt att partiet är motståndare till Kultur och den såkallade ”Kultureliten”. Kultur bildar, Kultur bygger broar, Kultur väcker intresse och nyfikenhet – kort sagt egenskaper som gör att en hatideologi får svårare att få fäste.

Nu tillsätts i allafall en kartläggning över det politiska landskapet i Europa:

”De länder som ska studeras är – förutom Sverige – Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Polen, Ungern och Slovakien, länder som alla på olika sätt har problem med extremhöger och rasism.

Inom kort kommer den internationella forskningsgrupp som ska genomföra kartläggningen att presenteras. Arbetet ska börja i slutet av juni och slutföras våren 2014. Då ska man också ha tagit fram ett internetbaserat undervisningspaket som ska kunna spridas till lärare, poliser, socialarbetare, lokalpolitiker och andra nyckelgrupper.

Tanken på projektet väcktes redan före terrorattentaten i Oslo och på Utøya förra sommaren, men de erfarenheterna har ytterligare aktualiserat behovet av åtgärder, enligt Birgitta Ohlsson, som också säger att högerextremismen på många håll i Europa har förändrats.

– Jag fick ett uppvaknande i april förra året när jag var i Berlin och besökte Anne Frank Zentrum som jobbar främst mot högerextremism i östra Tyskland, säger hon. De berättade att högerextremister nu använder alltmer sofistikerade metoder. De engagerar sig i sociala rörelser, anordnar julfirande för fattiga ensamstående mammor, de går in i marginaliserade områden och ordnar sportaktiviteter. De tar en roll där samhället har abdikerat och civilsamhället är svagt.”

Draken maskerar sig som räddaren i nöden i de områden där samhället fallerar och det är förståeligt att man skördar framgångar. Människor är rädda och svaga och saknar framtidstro. Då är inte hat och främlingsskap (högerextremismens recept) det som behövs, utan solidaritet och medmänsklighet.
Låt oss hoppas att vi i en tolerant och mindre materialistisk framtid kan avskriva Drakens grepp över kartans okända marker, och istället skriva in: ”Här finns en bördig och ymnig trädgård som räcker till för alla”

Frej von Fräähsen

4 Kommentarer

 1. Texten ovan är applicerbar på partier som V.MP och organisationer som AFA,Sum med flera. Skillnaden är att de står för merparten av allt politisktvåld i Sverige

 2. danspojke

  9 juni, 2012 at 11:40

  Jag säger bara: ”Pics or it didn’t happen..”
  Skillnaden är att din kommentar, liksom övriga liknande i debatten, bara är hörsägen som inte styrks av några som helst källor.

 3. Jag tror du gör samma misstag som många andra extremister när du försöker övertyga människor på ett ganska aggressivt sätt. Med aggressivt menar jag att du visar texter och citat som ofta finns i sammanhang som har att göra med aktivister och de som är bestämt politiskt övertygade.

  Jag är säker på att de som läser din blogg och inte håller med om dina åsikter får sin motvilja förstärkt eftersom du presenterar dem på ett provocerande sätt.

 4. våren 2014…. så syftet var att? ingår SD i denna undersökning är det helt och hållet odemokratiskt och en ren valkampanj. ingår v och afa och andra vänster extrema så är det mittens undersökning.

Kommentera

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑

error: Content is protected !!