Ett datavirus kan slå ut din dator och göra att du kopplas ner från internet  imorgon, den 9:e juli.
Tänk vilken tur du har isåfall!

Ja alltså, efter den första chocken av att stå öga mot öga med den analoga verkligheten utan datorskärmens skyddande filter, och efter att facebook-abstinensen släppt och kanske även efter att ha förlikat sig med tanken om en eventuellt dyr reparation. Det finns ju faktiskt en härlig verklighet där ute som bara väntar på att luktas, smakas och lyssnas på utan någon som helst elektronisk intervention!

Har du tur kanske din första internetfria dag är regnig, varpå du kan gå ut och uppleva hur det är att bli riktigt genomblöt av ett sommarregn! Har du tur kanske din första internetfria dag är solig, då kan du gå ut och meta (utan mask förstås) och bara vänta på att det inte ska nappa! Har du tur kan din internetfria dag innebära ett oväntat och oförglömligt äventyr som inträffar bara för att du lämnade kökssoffan och favoritbloggarna och gick utanför dörren.

Tro’t eller ej, men det finns de som inte väntar på att datorn ska zombifieras av illvillig programvara. Ensamstående trebarnsmamman Susan Maushart gjorde det oerhörda. Efter att ha läst en bok av författaren och tänkaren Thoreau drog hon helt sonika ut pluggen ur väggen och försvann från alla elektroniska sociala sammanhang. Och värre (eller bättre) ändå, hon insisterade på att barnen skulle göra detsamma. Resultatet av experimentet går att läsa i ”Nedkopplad”, en bok hon skrev för att berätta om hur familjen kom närmre varandra i takt med att facebook-dilerium avtog.

Oavsett om du tillhör den lyckliga/olyckliga skaran vars webläsare ger upp pusten imorgon så kan du faktiskt ta chansen att göra nåt annat, om så bara för en dag. Mitt förslag i så fall är att  du letar upp en god bok (ni vet, de där fossila tingestarna som luktar så mustigt av gammalt läder, damm och kunskap), och sätter dig utomhus för att läsa och vädra lungorna. Är det lite kallt så ta på dig en ärvd gammal ylletröja och värm dig med  lite varm choklad. Om dagen bli solig kan du med gott samvete koka dig en kopp kaffe då nya rön visar att kaffe kan motverka hudcancer.

Njut!
Frej von Fräähsen

Följ mig på twitter