Homoskén, Palestina och Ljuset

I dessa dagar, när ett av våra Riksdagspartier seglar mot nya höjder trots att dess politiker ertappas med fingrarna i kakburken ideligen, känns det motigt och man tappar tron på mänskligheten. December flyttar oss närmre in i vintern alltmedan Jorden vänder andra kinden till Sommarvärmen. Plötsligt känns mörkret och kylan mörkare och mer bitande än tidigare år. Samhällsklimatet hårdnar och en frost letar sig in i glappet mellan människa och medmänniska.

Man tappar helt enkelt tron på medmänniskans intelligens och inneboende förmåga till godhet.

Så underbart då, mitt i mörkret och kylan och djävulskapen, att få lite goda nyheter om tingens tillstånd.

1) Palestina tillerkänns observatörsstatus i FN. Kanske äntligen en första hållplats på den strapatsrika färden mot det erkännande av en egen stat som Palestinierna så väl behöver och rätteligen förtjänar efter årtionden av ockupation?

2) I Paris har två homosexuella män tagit initiativet till en Moské som ska verka som en andaktsplats för människor med otraditionell sexuell identitet eller könsidentitet. Moskén är också uppsamlingsplats för muslimer som inte vill tillbe på det traditionella, köns-segregerade, sättet.

Dessa små nyheter visar på ljusglimtar av hopp i en samtid där tonen hårdnar människor emellan. Som Sekulär Humanist jublar jag inombords över att  positionerna flyttas fram trots en mobiliserande ondska i form av traditionell religionsutövning och främlingsfientlighet.

Världen polariseras mellan de som vill det goda för alla människor och de som vill ha sin vilja igenom, kosta vad det kosta vill i form av mänsklig tragedi. Men idag firar jag ljuset i mörkret och hoppet i hopplösheten. Låt oss kämpa för att obskurantismens och den blinda dogmens demoniska inflytande ska tappa greppet om människornas hjärtan

Må det bli så!
Frej von Fräähsen

följ mig på twitter
följ Prinsesspartiet på fejjan

1 Kommentar

  1. Du har en hel del vettiga tankar. GO FREJ! Om du vill bli politiker så rekommenderar jag http://www.petnoga.se/

Kommentera

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑

error: Content is protected !!