100 inlägg – Prinsesspartiet firar med Guano-tårta

Sedan starten i september 2010 har jag författat 99 blogginlägg som rasat, rutit, rosat, risat och rusat mot framtiden… …Här är det 100:e.

Passande nog börjar 2012 lida mot sitt slut, ett naturligt tillfälle att reflektera över sin gärning under det gångna året. Jag måste erkänna att kvalitén på inläggen skiftat väldigt i fråga om innehåll och poetisk pregnans. Jag måste också med skammens rodnad på mina, numera avsevärt mer fårade, kinder erkänna att jag varit lat, inkonsekvent och ibland skrivit rena rappakaljan bara för att ha nåt att göra….  ..Jag har också haft stunder som glittrat av poetisk inspiration (eller helig galenskap?), dundrat av rättfärdig vrede eller bara lite fnissigt firat livet i all enkelhet. Jag har varit mänsklig, småsint, välmenande, rebellisk och försonande. Det har varit en fin tid och jag hoppas bloggen och jag får ha lika skoj i minst 100 inlägg till. Vem vet, jag kanske rentav har fler läsare än mamma när den dagen väl kommer!

Idag firar Prinsesspartiet med en Guano-tårta. Det låter mumsigt. Snålvattnet rinner till. Blotta ordet, G*U*A*N*O, riktigt dryper av fett och sötma och len ljuvlighet. Dessvärre innebär mitt hundrade inlägg en tårta i ansiktet på vapenlobbyn i USA:

Guano är ett ganska vackert ord för  en ganska obehaglig substans. Fladdermusdynga. Guano är helt enkelt skit i dess ädlaste och mest raffinerade form, främst använd till gödsel. Och för att tårta vapenlobbyn i fejjan eftersom de är BAT SHIT CRAZY som fortsätter att leta ursäkter för att legitimera beväpningen av USA’s civilbefolkning. Vapenlobbyn, NRA, har utlovat att:

”erbjuda ett meningsfullt bidrag” för att förhindra framtida händelser som den på förskolan i Newtown i Connecticut då 20 barn och sex vuxna sköts ihjäl på Sandy Hook Elementary School.”

Jag är MYCKET nyfiken på att höra deras lösning på problemet. Vapen dödar, något annat kan man inte få det till hur man än lägger pusslet. En befolkning som har vapen dödar varandra, något annat kan man inte få det till hur man än lägger pusslet. Medan NRA filar på sina formuleringar och festar loss på Bajstårtan jag katapulterat in i deras ansikten, ska i alla fall jag fira mitt hundrade inlägg med musik och en lussebulle. Nåt skoj ska man väl få ha?

Njut av ”Get Free” med Major Lazer:

SKÅL!
Frej von Fräähsen

följ mig på twitter
följ Prinsesspartiet på fejjan

1 Kommentar

Kommentera

© 2018

Tema av Anders NorenUpp ↑

error: Content is protected !!