Det är knappt jag vågar tro att någon vill läsa mina fortsatta inlägg efter gårdagens framträdande med nyhetsprogrammet ”Prinsesspartiet”. För de av er som inte är så lättskrämda fortsätter nu serien ”Brev till Makten”.

Idag har jag och min fina man provsmakat frukterna av syrningskrukan som jag köpte till mig själv i julklapp och jag kan rapportera att hemmagjord surkål är MYCKET godare än köpt! Vi blandade gul lök, senpasfrön och dillfrön med vitkålen och lät godsakerna stå och puttra i ett varmt hörn i en månad. Resultatet = en krispig, syrlig pickle med mild smak av lök. Helt enkelt gör-smarrigt och dessutom nyttigt. Nästa månad ska jag prova syrade rotfrukter med äpple och pepparrot!

Foto: Andreas Löfman

Foto: Andreas Löfman

Appropå syrlighet så har jag författat ett brev till Bostadsminister Stefan Attefall. Han har, i likhet med övriga ministrar, inte svarat ännu. Jag antar att han har fullt upp med att genomföra de vänliga förslag som jag lade fram i brevet:

bostadsministern

Snart är du välkommen på inflyttningskalas i en papplåda i ditt grannskap.
Ses då!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg