Salut!

Påven blev trött på roliga mössan och kliver ner från sin gyllene tron i slutet av februari. Spekulationerna och konspirationsteorierna värper den ena lustiga förklaringen efter den andra och visst ligger det nära till hands att misstänka Guds Vrede när blixten slog ner i Vatikanen någon timme efter Påvens deklaration. Personligen, om nu någon skulle komma på tanken att fråga mig, tycker jag att det är en bra idé av Påven att hoppa av medan det finns tid kvar att njuta sitt otium. Kanske påta lite i cypress-rabatten, virka altarförhängen eller bara unna sig en smaskig semla eller två?

En ny tid är i antågande, då det är helt okej att träda tillbaka till förmån för någon yngre förmåga. Dalai Lama har varit inne på samma spår, Drottning Beatrix av Nederländerna gjorde samma sak och Moder Svea börjar humma lite menande att det kanske är dags för Knugen att maka på sin Kungliga bakdel så att Victoria kan få ratta skutan ett tag. Vem vet det kanske blir så. Fast vad blir man då? Rex Emeritus – före detta Kung? Eller degraderas man igen till att ”bara” vara prins av Sverige? Det finns så många underbart komplicerade turer kring detta att klura på.. om man är lagd åt det hållet.

Jag är bara en vanlig Svensson Greve utan tronpretentioner eller prestige så jag sitter diskret här i mitt hörn och äter semlor och lyssnar på musik istället 🙂
Just idag borde ni alla ta chansen att lyssna på Memory Tapes:

Imorgon börjar fastan och varar i fyrtio dagar. I en värld som mer och mer delas upp i de som frossar och de som fastar (ofrivilligt) tänker jag att det är en övning i att avstå någonting för att bli medveten om vilket horribelt överflöd vi lever i. Saker vi tar för givna, eller tror är oumbärliga för vår existens, kanske inte alls är så viktiga för att vi ska ha ett gott och värdigt liv? Jag är en varm förespråkare av att sänka levnadsstandarden och höja livskvalitén = jobba mindre/ konsumera mindre för att istället få mer TID (som ju är det mest värdefulla vi har) för varandra.

För mig kommer fastan innebära en utmaning: inget internet efter kl 18 på kvällarna. Hoppas jag överlever den annalkande misären!

Gräddpuss och semlemage

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg