Ljuvliga friskhet! Mentoldoftande fräschör om denna härligt entreprenöriella idé! En så pragmatisk syn på etik! En så upplyftande och inspirerande människosyn!

Självklart var det bara en tidsfråga innan någon kom på idén att förmedla ”arbeten” till bidragstagare. Eller för att vara korrekt: Att förmedla väldigt billig arbetskraft till företag som inte vill betala riktiga löner:

Skarmavbild-2013-05-02-kl.-16.15.23

Det är alltså staten som bekostar lönerna till dessa arbetstagare och jag säger som Napoleon: ”l’etat c’est moi” -Staten är jag! ( eller vi i det här fallet) Privata företag anställer människor där vi betalar stora delar av kostnaderna = offentliga medelsom kunde gå till skolor och omsorg går till privat ägande och återinvesteras alltså inte si samhället i form av löner.

Självklart betalar företagen en liten slant till mellanhanden, men arbetaren och kollektivet ska såklart inte få vara med och dela lika på kakan. Fräscht
Spottloska!

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg