”Varje dag måste man välja om man vill vara ett ljus här i världen, eller om man vill vara ett mörker” (Frej försöker förklara gott och ont för åk 2 under en danslektion)

Prinsesspartiet noterar hur människor ibland helt omotiverat väljer att vara riktigt jäkla taskiga. Ållrajt jag kan ha viss förståelse för om ens handlingar utåt ter sig sviniga för att de drivs av egoism eller egenintresse men då finns åtminstone en (visserligen förvriden) positiv motivation i grunden. Man agerar för att ge sig själv en bättre upplevelse eller fördel, sen verkar det vara mindre intressant att andra får på tafsen för att man ska komma dit. Sure, inte direkt övligt hövligt sätt men ändå förståeligt.
Vad jag däremot är helt och hållet oförstående inför är ren och skär illvilja. Detta är då en negativ kraft som inte har något annat syfte än att skada andra. Ofta skänker den här typen av elakhet en sadistisk tillfredsställelse till den som sysselsätter sig med den och man verkar inte fatta att skimret av ondska som vilar över ens lilla Kerubiska ansikte är direkt oattraktivt.
Jag läser gärna mina blogg-kollegors finurligt författade små betraktelser och upptäcker att det inte är helt ovanligt att man använder sin tid till litterära lustmord av bästisar, rivaler, expojk/flickvänner eller familj. Detsamma sker på bussen, i hissen, på konsum, i TV-rutan och istortsett överallt där människor samlas.
Kanske är vi människor helt enkelt inte guds bästa barn men faktum kvarstår att Varje dag måste man välja om man vill vara ett ljus här i världen, eller om man vill vara ett mörker..   …Jag röstar för att den här trötta gamla Jorden inte behöver mer mörker just nu. Kan vi inte bara lova varandra att vara ett ljus för dem omkring oss, hjälpa till att bära det tunga och att se medlidsamt på varandras ärr? You may say that I’m a dreamer but I’m not the only one :)

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg