10306084_10152515902513939_3887683124089327684_n

Bilden är tagen av Ami Skånberg Dahlstedt

Så blev en Mastersstudent klar med sin utbildning!
Men mitt sinne för färg, form och ton blev inte helt tillfredsställt av Universitetets avslutningsceremoni. Eller nja, ceremoni var väl att ta i. En skara studenter samlades i en sal och fick sjunga den blomstertid nu kommer, ackompanjerat av piano. Old School skulle man kunna säga.

Ceremonimästare som jag är kunde jag inte låta tillfället att inympa lite pompa gå helt förbi. Ergo satt jag kvällen innan och tillverkade en chockrosa ”mästerhatt”, en mindre upphöjd variant av doktorshatten, för att påvisa min nya värdighet som mästare inom mitt skrå. Med lite övertalning fick jag också igenom att vi skulle sjunga den medeltida studentsången Gaudeamus Igitur (naturligtvis på Latin!), dock med viss modifikation eftersom vi numera även har kvinnliga student- och lärarkollegier. Det ÄR trots allt viktigt att traditioner och ceremonier är relevanta för sin tid. 😉

Så: Gaudeamus Igitur, iuvenes dum sumus! (Låt oss glädjas,medan vi är unga!)