Det är bra att göra lite research innan du går till ett mingel. Det hjälper dig att ha någonting att inleda konversationer om samtidigt som du lättare hänger med i de samtal som uppstår.

Läs på innan minglet:

  • Dagens/ veckans största nyheter
  • Senaste upptäckterna (vetenskap, medicin, arkeologi etcetera)
  • Kulturhändelser
  • Sporthändelser
  • Gäster du vet ska komma. (nämn INTE att du läst på om dem!)

Det är naturligtvis omöjligt att läsa på om ALLT av ovanstående på bara några timmar. Matcha din research gentemot sammanhanget du ska mingla i. Om du ska till galleriet och mingla på ett vernissage så kanske inte senaste sporthändelserna genererar några följdfrågor och vice versa om du går till en sportbar för att mingla. Fast å andra sidan kan det vara kul att prata om lite andra saker också och inte det som är ”vanligast” i ett sammanhang.

Om du vet att några särskilda gäster kommer så kan du faktiskt göra lite research om dem innan. Detta gäller INTE privata angelägenheter eller adress, telefonnummer etc utan endast professionella/ offentliga uppgifter. Om du vet att Bella Si-och-Så kommer till minglet så kan det vara kul att veta att hon skrivit en bok så kan du inleda ett samtal om det. Berätta INTE för Bella att du googlat hennes namn. Hon vet ju inte om att du gjort efterforskningar på ett respektfullt sätt och hon kanske tror att du snokar?

Förbered dig så att du vet hur du ska prata om dina egna intressen. Formulera dig innan och sortera bort de mest obskyra facktermerna. När du väl minglar så vet du hur du ska presentera ditt intresse för att väcka nyfikenhet och följdfrågor.

Rosa logga vit text