Lämna aldrig hemmet utan dina visitkort.

Visitkortet är en förlängning av dig själv. Det visar vad du heter, vad du kan bidra med här i världen och hur man får tag på dig på bästa sätt. Visitkortet är ett mini-dokument som du ska hantera med respekt både när de ger bort dina egna och när du tar emot andras. Här följer några tips för dig som ska hantera visitkort:

  • Ta emot visitkort med BÅDA händerna.
  • När du tagit emot ett visitkort: Stoppa INTE ner det på en gång i fickan/ bakfickan/ plånboken. Håll visitkortet i händerna medan du fortsätter samtalet. Titta respektfullt på visitkortet med jämna mellanrum.
  • Ge bort ditt visitkort med båda händerna och med texten vänd så att mottagaren kan läsa kortet.
  • Visitkort, precis som sedlar, förlorar sitt värde ju fler som finns i omlopp. Strö inte visitkorten omkring dig utan ge dem bara till de personer som faktiskt vill ha dem eller som du tror att du faktiskt kommer att inleda en fortsatt kontakt med.

Rosa logga vit text